Publicat el 05/04/2020

Sabies que els monestirs comercialitzen productes artesanals tant de bellesa com alimentaris que podem comprar ja via web, i que ajuden a la subsistència de les comunitats religioses que els fabriquen.

Mireu que espavilats els francesos, que han creat un web: Artisanatmonastique.com que aglutina els productes de diversos monestirs de tot França: des de begudes a galetes, melmelades, condiments, complements alimentaris, productes de bellesa com sabons, cremes, olis essencials, gels, colònies…, i fins i tot objectes de decoració, parament de la taula, espelmes, vaixella i peces d’art religiós.

L’objectiu de l’associació que hi ha darrere el web és contribuir al desenvolupament de les comunitats religioses, reconeixent-los el seu treball i garantint que els productes que es venen estan fets tot respectant la natura.

A tall de curiositat destaco l’Eau d’Émeraude o ‘aigua de maragda’, una loció natural per a tota la família que s’obté de la fermentació alcohòlica de plantes (eucaliptus, mentol i mentona —compost orgànic— i una posterior destil·lació (sàlvia, romaní i menta). Serveix tant per fer fregues per a les cames cansades com per calmar cops o problemes cutanis, a més de per fer gàrgares, per a la higiene bucal o per ajudar a la digestió.

Fabriquen també hidrolats, coneguts com a aigües florals, que s’obtenen de la destil·lació de plantes aromàtiques i són aptes per a tota la família. El conegut bleuet o blauet és molt útil per a la cura dels ulls, les parpelles…, i en algunes composicions forma part dels desmaquilladors d’ulls. El romaní, en hidrolat, es pot fer servir per netejar i estimular la pell, fet que el fa ideal per despertar una pell apagada.

Hi trobareu també esprais per a la casa (purificadors, relaxants…), espelmes perfumades decoratives, restauració de tapissos i estores, tovalloles brodades, estovalles pintades, vaixella pintada a mà, joguines per a nens… Fins i tot vals i cofres de regal!

 

MLeBé

Deixa un comentari