Publicat el 22/03/2018

Des de petits hem crescut envoltats d’aventures, des de Jules Verne a J. K. Rowling. Ja adults, però, pocs són els que decideixen emprendre una aventura digna d’una novel·la com la que somiàvem protagonitzar anys enrere. Aquest és el cas de Xavi Narro, qui, havent complert recentment els 30 anys, va decidir deixar la feina de guionista al programa APM? de TV3, deixar la família, la parella, tot, i emprendre un viatge per fer la volta al món amb bicicleta.

Ja han passat cinc anys d’ençà que va tornar a Barcelona i els records es comencen a difuminar. Tot i això, el que sap segur que quedarà són les amistats que va anar fent pel camí.
Jo vaig assabentar-me del seu viatge quan ell ja feia mig any que havia partit des de la Plaça Catalunya de Barcelona. Era molt gratificant anar seguint dia a dia el seu blog i xarxes socials abans d’entrar a l’escola, amb la il·lusió de llegir o veure el que li havia ofert el destí aquella setmana i imaginar-me que jo era en el seu lloc, de la mateixa manera que ho feia anys abans amb les aventures de personatges com Phileas Fogg, Jack Aubrey o Tintín. Però mai a cap escriptor se li haguera acudit que el seu protagonista es trobés cara a cara amb la duquessa d’Alba o amb un pingüí dins un lavabo, dues de les històries que més han cridat l’atenció.

Al llarg de 456 dies, 36 països i 37.264 km, va lluitar per complir el seu somni. Un objectiu molt clar que tenia dos antagonistes molt definits: el vent en contra i els conductors poc respectuosos. Si ets ciclista sabràs a què es refereix amb això de el vent en contra. Una carretera recta, aparentment sense dificultat, es pot transformar en un autèntic malson si durant setmanes t’acompanya un vent que t’obliga a fer infinitament més esforç. I referent als conductors poc respectuosos, no fa falta anar a Austràlia per trobar-se amb un imbècil al volant, probablement l’únic gran perill a què es va enfrontar durant tot el seu viatge. Res de lladres, atracadors… No: conductors.

Xavi Narro, un personatge que ens anima a assolir els nostres somnis per molt impossibles que puguin semblar a priori i per molt que el noranta per cent de la gent que ens envolta digui que no són assequibles. I això ens ho explica ell mateix al minidocumental enllaçat en aquest número, a part de més detalls de la seva aventura que també ha recollit en un llibre titulat Rodamón: la volta al món amb bicicleta. Una novel·la que narra la seva aventura de forma dramatitzada, per a joves, grans i tots aquells que vulguin fer la volta al món sense moure’s de casa.

 

Carles Tamayo Rico
www.carlestamayo.com
@tamayostuff

Deixa un comentari