Publicat el 06/10/2017

L’organització humanitària internacional Acció contra la Fam impulsa per vuitè any la campanya «Restaurants contra la fam», en què hostalers i clients reuneixen fons per finançar projectes contra la desnutrició infantil. Fins al 15 de novembre, més de 250 restaurants de Catalunya participen en la major iniciativa solidària de l’hostaleria, de la qual és padrí el cuiner Quique Dacosta. En els vuit anys que fa que té lloc la campanya s’han reunit 855.000 euros, que Acció contra la Fam ha destinat a programes per prevenir, diagnosticar i tractar la desnutrició. L’any 2016, l’aportació aconseguida per part dels restaurants catalans va superar els 34.000 euros.

La xef Carme Ruscalleda apadrina la campanya a Catalunya i ho fa «per un sentiment d’empatia personal i professional envers el sofriment de la fam al planeta», segons va explicar a la presentació de la iniciativa. «La meva recepta per un món sense fam és convèncer els poderosos que hi ha d’haver pa per a tothom. I, ja amb el pa al rebost, saber donar-li un tracte savi per treure’n el màxim partit».

A la presentació també van assistir la delegada d’Acció contra la Fam a Catalunya, Natalia Anguera, i el president del Gremi de Restauració de Barcelona i vicepresident de la Fehr, Pere Chias. Anguera va recordar que la xifra de persones que pateixen inseguretat alimentària s’ha incrementat en els últims dos anys, arribant a 815 milions degut al número creixent de conflictes armats i fenòmens climàtics extrems, motiu pel qual va destacar la importància de sumar esforços per donar suport a les poblacions més amenaçades per la fam.

La campanya se celebra del 15 de setembre al 15 de novembre sota el lema Taula per a tots. Durant aquest període, els establiments escullen de la seva carta un o diversos plats (o menú) solidaris. Cada vegada que un comensal els demana, el local dona part del preu —entre 0,5 i 2 euros— a Acció contra la Fam. Per la seva banda, els clients tenen tres formes de contribuir-hi: demanant els plats o menús solidaris, realitzant un donatiu a les bústies instal·lades als locals col·laboradors o enviant un SMS amb la paraula DONA al 28010. El web conté un cercador perquè qualsevol persona pugui buscar per àrea geogràfica i per tipus de cuina els establiments col·laboradors més propers.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari