Publicat el 24/10/2017

En l’actualitat existeix un ampli ventall de productes i tècniques al mercat que fan possible reformar espais de la llar de manera senzilla i sense necessitat de fer una gran inversió. Aquestes són algunes idees que pots aplicar a diferents zones de casa teva per donar-li un aspecte totalment renovat:

Parets i sostres
Posa-hi color. En pintura per a parets hi ha un món d’infinites possibilitats, tant en tonalitats com en tècniques, que permeten donar un aire diferent a qualsevol àmbit de la casa. Fes servir la imaginació i tingues en compte els consells decoratius i les teves parets lluiran com mail.

Modifica les rajoles. Amb pintura de rajoles pots canviar radicalment l’aspecte del teu bany de manera molt senzilla. També pots instal·lar rajola sobre rajola amb morters adhesius específics que eviten que hagis d’arrencar les antigues. Una altra opció és cobrir les rajoles amb revestiments sintètics. Pots triar entre format fris de PVC o format lloseta vinílica, que són resistents a la humitat i es col·loquen fàcilment mitjançant un adhesiu sobre rajoles. Per últim, podem eliminar-les amb un morter especial o revestir-les amb planxes de cartró-guix i aconseguir una paret que podem pintar o empaperar.

Aposta pel disseny i l’acoloriment amb paper pintat. Aquest és un altre producte disponible en multitud de qualitats i formes d’instal·lació. Podem fer combinacions de papers i pintures i coordinar-los amb les cortines, roba de llit i altres elements tèxtils de l’espai.

Embelleix els sostres amb motllures. Encara que la nostra llar no tingui res de clàssica, podem utilitzar aquest element decoratiu per donar-li estil i elegància. Tant si fem servir les tradicionals, més recarregades i amb formes orgàniques, o les que tenen un estil més arquitectònic, amb línies rectes i senzilles, convé posar per davant la moderació per no carregar massa l’ambient.

Sòls i paviments
Instal·la tarima flotant. Hi ha moltes classes de tarimes que podem col·locar sobre un terra existent. Una bona opció és el parquet de sistema ‘clic’, ja que es pot instal·lar sobre el paviment original. Només cal que el sòl estigui ben anivellat i una capa aïllant sota.

Enganxa ceràmica sobre ceràmica. Hi ha la possibilitat d’enganxar terra de gres sobre el sòl existent gràcies a un adhesiu especial. Només ens hem d’assegurar que el nostre terra estigui ben enganxat i que no hi hagi rajoles soltes.

Solucions per a diversos aspectes de la llar
Canvia les portes i tiradors de la cuina. Atès que són composicions formades per elements de característiques estandarditzades, és senzill trobar peces compatibles per reemplaçar el taulell, les portes o els tiradors de la nostra cuina. Així aconseguirem donar-li un aspecte renovat.

Actualitza les portes. Donar una capa de laca és una bona manera d’actualitzar les nostres portes velles. Substituir-les és també una possible opció, ja que venen preparades per a una fàcil instal·lació.

Canvia les cortines. Les de cotó o lli aporten frescor; les de gasa o seda, romanticisme, mentre que els teixits més pesats donen sofisticació.

Col·loca miralls. Els de mida gran amb marc envellit els pots recolzar sobre una calaixera o a terra. També pots crear composicions de miralls en una paret amb petits miralls adhesius. Si vols més llum, col·loca’ls en una paret en la qual incideixi el sol i, si busques més espai, que reflecteixin una finestra.

Renova la capçalera del llit. És una forma molt senzilla de donar un nou aire al teu dormitori. L’opció més fàcil és fer servir una funda; el lli i el cotó són els teixits més aconsellables per dormir. Una alternativa és triar un capçal de fusta, que donarà calidesa a l’habitació. Un model tramat o de llistons serà més lleuger, mentre que un d’encoixinat donarà un aire més clàssic.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari