Publicat el 20/11/2020

El lavabo és un dels espais de la llar més visitat i demana tenir-ne cura de manera permanent, ja sigui pel propi ús que se’n fa com per la necessitat de condicionament sanitari d’aquest espai tan important en la nostra vida diària.

Tant si la llar és de propietat com si es viu de lloguer, no pot deixar-se de banda el manteniment d’aquest àmbit de la nostra vida domèstica. Si l’habitatge és vostre, només depèn de vosaltres. En cas que sigueu els llogaters heu d’acordar els canvis amb el propietari. Hi ha diverses possibilitats d’arribar a acords, segons cada cas. I sempre és aconsellable demanar pressupost abans i tenir les possibilitats econòmiques i tècniques molt ben valorades, per no tenir sorpreses després.

Els experts proposen diversos canvis possibles perquè el lavabo tingui una imatge renovada. Com el del moble de la pica, per exemple.

D’altra banda, cada matí, quan ens rentem la cara, entrem en contacte amb el mirall, un dels elements del lavabo que poden canviar-se sense gaire complicacions per donar-li un nou estil. Tot i que en tema de gustos no hi ha res escrit, els experts també aconsellen que estigui en sintonia amb la resta de mobles.

Altres àmbits que poden renovar-se del bany per fer un replanteig ràpid d‘aquest espai són el taulell o la mampara de la dutxa, que, especialment en els pisos de lloguer pels quals ja han anat passant abans altres persones, poden estar molt desgastats. No dubteu que un canvi com aquest, sense ser necessàriament molt complex, dona una nova imatge de manera contundent, de la mateixa forma que un canvi de cortina a la dutxa també suposa a primer cop d’ull un toc innovador.

I si canviar els terres no és una opció ràpida, sí que ho és buscar catifes que ràpidament donin una nova perspectiva visual. I sense gaire complexitat tècnica.

Tots els complements del món
El lavabo, com a espai del qual fem força ús, és un univers ric i carregat de multitud de complements. Anar-hi fent petites substitucions no és molt complicat, és qüestió de persistència. I així, a poc a poc, es va aconseguint donar-li un altre aire en l’estil, que ens aparti de la monotonia habitual.

Per exemple, les aixetes. No ens adonem que un ús diari fa que es desgastin. I si teniu una mica d’habilitat en el bricolatge, podeu fer el canvi vosaltres mateixos. O si preferiu contractar un professional, no és una reparació gaire cara.

Les prestatgeries en les quals es posen les tovalles i els productes d’higiene, els armariets on guardeu la farmaciola… són alguns dels mobles que a poc a poc es poden anar reformant i canviant. Un toc de pintura permet donar-los una alenada de nova vida. La imaginació, quan s’alterna amb la utilitat pràctica, dona resultats sorprenents a la llar.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari