Publicat el 12/07/2017

El reiki és una tècnica energètica que permet activar els processos curatius naturals del cos del pacient i restaurar el benestar físic i emocional. És un sistema de curació per transmissió d’energia.

La paraula «reiki» és un vocable japonès definit per dos termes: Rei «universal» i Ki «energia vital», motiu pel qual es pot interpretar ‘reiki’ com a «energia vital universal».

Per mitjà d’aquesta tècnica es canalitza l’energia i s’ajuda al pacient a posar en funcionament el seu sistema de defenses i a restablir la salut. És una poderosa tècnica de curació mitjançant la imposició de mans.

Durant el tractament es percep una relaxació profunda i una gran sensació de pau. Moltes persones es queden adormides, cosa que no influeix per res en el resultat final; d’altres noten sensació de calor o fred en algunes parts del cos, o un lleuger pessigolleig; algunes experimenten una sensació d’estar flotant i n’hi ha que no senten res, i no per això el reiki deixa de funcionar.

Al llarg de la vida es produeixen bloquejos interns que dificulten la circulació de l’energia, i per aquest motiu a vegades ens sentim desharmonitzats. Quan la nostra energia vital és forta, estem físicament, emocionalment, mentalment i espiritualment sans. Quan la nostra energia vital està en un nivell molt baix, podem desequilibrar-nos o emmalaltir.

Una sessió de reiki pot durar aproximadament uns quaranta-cinc minuts, i el pacient romandrà estirat en una llitera, vestit però descalç. Durant la sessió s’utilitza música suau i aromes com l’encens o essències (aromateràpia). El practicant imposarà les mans sobre una sèrie de punts del cos anomenats txakres perquè l’energia flueixi. Aquest art mil·lenari ens ajuda a poder vèncer tots els mal moderns que ens envaeixen: l’estrès, la tensió, els dolors cervicals, la migranya, la depressió… són algunes de les malalties que es poden pal·liar d’una forma indolora.

El reiki és una eina de què disposa l’ésser humà per enfrontar-se a una existència cada cop més allunyada del ritme natural de la vida. Afavoreix l’autocura, enforteix el cos i la ment, allibera bloquejos, purifica toxines i equilibra els centres energètics o txakres.

És compatible amb qualsevol tractament i no té efectes secundaris. L’energia és l’única eina que s’utilitza en aquesta teràpia.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari