Publicat el 25/07/2018

Amb aquesta xafogor, és molt important que tinguis cura del teu gos i l’ajudis a baixar la seva temperatura corporal per evitar cops de calor. Hem de tenir en compte que els gossos no suen com les persones i que necessiten una sèrie d’atencions per refrescar-se i no patir tant la calor de l’estiu.

És recomanable que sempre tingui a disposició aigua fresca i que la hi canviïs regularment, per impedir que s’escalfi i que s’hi generin més bacteris. Evita realitzar activitat física i passejos a les hores de més temperatura i aprofita els matins i els vespres per sortir. El teu gos, a més, ha de tenir sempre a mà un espai amb ombra, ben ventilat i fresc. Mullar-li el ventre i els coixinets de les potes el refrescarà, i si pot gaudir de l’aigua en una piscina o platja, millor encara; i és que els banys afavoreixen la regulació de la temperatura del teu gos mentre s’ho passa d’allò més bé.

Si tens jardí, pots preparar-li una tina o gibrell perquè s’hi posi a dins quan tingui molta calor. Algunes ciutats tenen platges i espais especials perquè puguis anar amb el teu millor amic, o també pots gaudir dels parcs aquàtics pensats especialment per a gossos. L’avantatge d’aquests espais és que serà la teva mascota qui decidirà quan necessita refrescar-se o descansar a l’ombra. A més, podràs banyar-te amb ell, jugarà amb altres gossos i passarà un dia diferent en un indret preparat perquè gaudeixi de l’aigua, i sempre amb l’atenció de personal especialitzat. És una molt bona proposta per als dies de més xafogor durant l’estiu.

Així que, si el teu gos pateix molta calor, recorda refrescar-lo periòdicament i busca activitats alternatives que li permetin deixar enrere les altes temperatures mentre juga a l’aigua i regula el seu cos.

 

Aquapark Caní

Deixa un comentari