Publicat el 09/10/2020

Els habitatges dels anys 60 i 70 tenen una sèrie de característiques que s’han de conèixer abans de fer les reformes necessàries per actualitzar-los. Si un pis té més de 40 anys ens plantejarà problemes amb les instal·lacions, ja que en aquells temps s’utilitzaven altres mecanismes i materials.

Instal·lació elèctrica
És el primer que cal repassar per tal d’adequar-la a la normativa actual. Una instal·lació elèctrica antiga pot ocasionar molts problemes: sistemes elèctrics inadequats i sobrecarregats, cablejat insegur per als habitants de la casa, reparacions elèctriques mal fetes, etc.

Canonades
Fins a finals dels 70, les canonades que s’instal·laven als habitatges eren de plom, però es van deixar d’utilitzar perquè és un material tòxic. Si les canonades i desguassos del pis tenen més de 10 anys, o bé són d’acer galvanitzat o bé de plom i, per tant, s’ha de canviar la instal·lació. D’aquesta manera evitarem problemes com trencaments o fuites per corrosió.

Cambra de bany i cuina
Si hem de substituir les canonades, podem aprofitar per reformar el bany o la cuina. És el moment de fer petites actualitzacions, com ara canviar la banyera per un plat de dutxa o renovar els armaris de la cuina.

Finestres
Els pisos de més de tres dècades acostumen a tenir finestres que no aïllen bé. En canvi, les d’ara compten amb trencament de pont tèrmic i moltes opcions quant a acabats. Tenir unes bones finestres t’ajudarà a augmentar l’eficiència tant de la calefacció com de l’aire condicionat.

Terres
Durant els 90 es va imposar el sòl de tarima natural, però si no ha estat ben cuidat es veurà molt deteriorat. En aquest cas, és aconsellable contractar especialistes que puguin acoltellar i envernissar la fusta per evitar canviar-la. Una altra opció és plantejar-nos un altre tipus de sòls. Els de fusta sintètica, com ara el laminat o fins i tot els paviments vinílics, donen molt bons resultats. Són menys delicats i, a més, es poden col·locar en banys i cuines. També podem decantar-nos per paviments ceràmics que imiten la fusta. Aquesta mena de sòls estan guanyant cada vegada més adeptes gràcies als seus magnífics acabats.

Portes
Un dels primers senyals que una casa està passada de moda són les portes de fusta fosca. En les zones de passadís creen un efecte llòbrec i trist, i si a més tenen poms de llautó daurat l’efecte caduc s’intensifica. Canviar o pintar les portes és una reforma bàsica que rejovenirà l’habitatge i l’omplirà de claror. Pots aprofitar i posar-les corredisses, plegables, massisses, amb motllures o, fins i tot, de vidre.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari