Publicat el 07/02/2017

Els implants substitueixen les arrels dels queixals, dents perdudes o absents, i es reemplacen les peces naturals per pròtesis artificials amb un resultat estètic sorprenent: no es mouen, permeten menjar de tot i tenen un aspecte totalment natural. Avui, les dentadures postisses i els «ponts» ja són cosa del passat.
L’implant és una solució protèsica molt estètica, ràpida i còmoda, ja que les peces van cargolades sobre els implants i el pacient té la sensació de portar dents naturals.
Els implants generalment es componen d’una arrel de titani pur que, amb un cargol, va ancorada a l’os maxil·lar o a la mandíbula, i al damunt es col·loca una pròtesis que imita la peça desapareguda.
Les noves tècniques, gràcies a la cirurgia guiada per ordinador i a la impressió en 3D, ofereixen la possibilitat d’aconseguir el somriure original del pacient sense necessitat d’obrir la geniva, ja que és possible mesurar exactament les densitats òssies o veure on estan les estructures anatòmiques importants. Tot això comporta que la cirurgia sigui més exacta, sense la necessitat d’obrir, i per tant el pacient passi un període postoperatori molt més còmode.
Avui en dia l’implant, a més de ser un element pràctic, aporta la naturalitat perduda i no només fa que es pugui mastegar còmodament, sinó que permet un somriure com el de sempre.

Redacció La Clau

Deixa un comentari