Publicat el 19/01/2011

En aquesta pàgina s’ha repetit fins a la sacietat la necessitat de conrear la nostra pau interior, atesa l’existència en un món que s’entossudeix a neguitejar-nos i a accelerar-nos. Per això en l’escrit d’aquesta setmana vull recordar una recepta que ja he publicat altres vegades, des de la seguretat que pot canviar la nostra vida.
El conreu de la pau interior s’ha de convertir en un hàbit que arribi a fer-se inconscient, però mentre això no és així, cal entossudir-nos a organitzar la nostra agenda per anar-nos-hi habituant.
Abans de res, cal tenir molt present que la nostra respiració té una importància capital en el nostre benestar, intern i extern. A mesura que el nostre neguit creix, la nostra respiració es fa més escassa i això vol dir que el nostre organisme està menys oxigenat (la manca d’oxigen als teixits és la causa principal de l’envelliment del nostre cos).
La meva proposta consisteix a dedicar cinc moments del dia a respirar profundament i conscient, cosa que farà que el nostre cos es posi en sintonia amb la ment, de manera que permetrà que el nostre esperit s’alliberi i puguem viure el present amb tota llibertat i des de la pau interior.
Primer moment. Al llit, abans de llevar-nos, diem-nos: “Avui serà un bon dia, viuré plenament el present”. A continuació, feu deu respiracions profundes. Tot seguit, imagineu al mig del vostre front un punt de llum daurada. Imagineu que la llum s’expandeix fins omplir tot el vostre cos i tot allò que us envolta. Fet això, que pot durar uns cinc minuts, ja us podeu llevar i gaudir del dia.
Segon moment. A mig matí, al voltant de les dotze, procureu tancar els ulls, fer deu respiracions profundes i, a continuació i durant 5 minuts, ben asseguts, sense creuar ni cames ni braços, i amb els ulls tancats, poseu l’atenció en el ritme de la vostra respiració. Això us centrarà i farà que la vostra energia s’equilibri.
Tercer moment. A mitja tarda, cap a les 6, feu el mateix que a mig matí.
Quart moment. En acabar la feina, abans de sopar, feu deu respiracions profundes i, després, durant 5 minuts, poseu-vos a escoltar música. Millor música instrumental, que vocal. Deixeu que el vostre cos es bellugui al ritme de la música. Deixeu-vos anar i deixeu-vos seduir pels sons. Això us permetrà eliminar tota la tensió acumulada durant la jornada.
Cinquè moment. Estirats al llit, abans d’adormir-vos, feu deu respiracions profundes i, a continuació, feu un repàs de totes les coses del dia. Doneu gràcies per totes les coses bones que us han passat.
Per canviar la nostra vida no n’hi ha prou a lamentar-nos i a cercar excuses per no posar-hi remei, cal passar a l’acció. Bona feina!

Deixa un comentari