Publicat el 13/12/2018

INTERPRETACIÓ
John C. Reilly, Sarah Silverman, Gal Gadot, Taraji P. Henson
DIRECCIÓ Rich Moore, Phil Johnston
DURADA 112 min
GÈNERE Animació / Fantàstic / Aventures / Comèdia

Per estrany que sembli, el més destacable de l’últim treball de la companyia d’animació cinematogràfica Walt Disney Pictures és la seva serietat. Evidentment, està plena de gags i situacions pintoresques, però si una cosa hi predomina és la seva determinació a explicar la història. És a dir, estem davant d’un treball prou segur de si mateix perquè les gracietes hi intervinguin de manera secundària. Només l’arrencada, sorprenentment tranquil·la (no m’atreveixo a dir contemplativa) i deliciosament cinematogràfica, ja denota un especial interès a construir personatges abans que impressionar o divertir.

Només una cosa impedeix Ralph rompe Internet sumar-se a la col·lecció d’obres artesanes de la categoria de companyies com Pixar o l’Studio Ghibli: la irrupció puntual d’alguna sortida de to que desvirtua lleument la serietat del treball. És el cas del número musical o de la precipitada aparició d’un antagonista més grandiloqüent que conseqüent. Són detalls que no desmereixen la pila d’encerts que la pel·lícula acumula minut rere minut, però que sí rebaixen lleument el llistó del producte. Val a dir, de totes maneres, que si des d’avui aquests han de ser els mínims de qualsevol treball cinematogràfic, un servidor firma contracte amb els ulls tancats.

Perquè, tornant als encerts, Ralph rompe Internet presenta, entre altres coses, un dels desenllaços més valents de la història de la seva companyia. Com dèiem, potser el producte final no assoleix la profunditat d’obres mestres de l’animació com Ratatouille, WALL·E, Toy Story 3, El viaje de Chihiro o Porco Rosso, però la reflexió que exposa en el seu tercer acte sí. En aquest aspecte, és sorprenent com la pel·lícula es desfà d’edulcorants i suavitzants per presentar un final agredolç sense cap tipus d’anestèsia. Aspectes com aquest o l’encertada passada de comptes a les princeses Disney fan que Ralph rompe Internet sigui indubtablement un títol a reivindicar.

 

Martí Sala
marti_1988@hotmail.com
Compte Twitter: @1988_sala
www.cinemaldito.com

Deixa un comentari