Publicat el 16/01/2023

Tipus d’estovalles per a casa

 

La funció de les estovalles és protegir la taula de les taques, les molles i les esquitxades. Tanmateix, aquest element serveix també per oferir una imatge decorativa que dona personalitat i estil al moment del menjar. Avui dia hi ha molts models d’estovalles que combinen i fan ressaltar tota mena de decoracions.

 

El primer que hem de tenir en compte a l’hora d’escollir les estovalles de casa és determinar l’ús que en farem. Això pot influir de cara al model, material, preu i estètica. Per això s’aconsella disposar d’un o dos parells de estovalles que permetin vestir el nostre menjador amb diferents estils i crear l’ambient perfecte per a cada ocasió.

Entre els diferents tipus de estovalles que els experts aconsellen tenir a casa hi ha els següents:

Llargues de roba: es tracta de les típiques estovalles que cobreixen tota la taula. Es poden fer servir soles o bé combinar-les amb estovalles individuals, peces d’encaix o camins de taula.

D’encaix: el més habitual es combinar-les amb unes estovalles de roba a sota, perquè totes dues ressaltin. Tot i així, es poden utilitzar soles si el que volem és aconseguir una decoració més clàssica i romàntica.

Individuals: també es poden fer servir soles o combinar-les amb altres estovalles, en funció de si l’esdeveniment és més o menys elegant.

Protectores: solen ser de plàstic i de vegades imiten estovalles llargues de roba. També poden consistir en unes simples estovalles protectores de plàstic transparent.

Camí de taula: funcionen com a elements decoratius i es poden fer servir amb o sense estovalles a sota.

L’època de l’any també influeix en el tipus d’estovalles que utilitzem. A la primavera es recomana triar les de colors brillants o amb motius florals, tot i que els dissenys quadriculats amb tons llampants també són una bona elecció. Durant l’estiu, els entesos aconsellen utilitzar estovalles blanques o en colors neutres clars. Pel que fa als dissenys, la millor opció son els geomètrics subtils o poc cridaners. Als mesos de tardor haurem de decantar-nos per estovalles de colors càlids com el terracota i el marró, i neutres una mica foscos amb dissenys vegetals o patrons de quadrícula. I a l’hivern podem recórrer a colors més intensos com el granat o el verd ampolla i a dissenys amb motius festius en època de Nadal.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari