Publicat el 21/05/2021

Els aquaris petits són una opció excel·lent per a principiants, ja que el seu manteniment és fàcil i es poden col·locar a qualsevol racó de la llar. Quan parlem de nanoaquaris ens referim a aquells en què caben de 10 a 35 litres d’aigua i que allotgen espècies animals i vegetals de mida molt petita.

Abans d’introduir peixos en aquests ecosistemes diminuts cal conèixer quins són els que millor s’hi adapten. Per tant, informa’t bé sobre les necessitats d’espai dels exemplars, la capacitat mínima de l’aquari i quants litres extres hauràs d’afegir per cada nou exemplar que hi introdueixis posteriorment. És important que triïs espècies sense grans exigències pel que fa a pH, duresa de l’aigua, temperatura, etc. Aquí en tens algunes:

  • Molly velifera. Només hi pot haver un mascle i unes tres o quatre femelles. Dos peixos mascles podrien matar-se. L’aquari ha de tenir plantes i pedres perquè els alevins s’amaguin i no siguin devorats.
  • Guppy. El nanoaquari ha de tenir com a mínim 40 litres perquè a aquests peixos els agrada moure’s amb força espai. L’ideal és col·locar-hi un mascle i fins a 5 femelles.
  • Betta. Tampoc no es poden ajuntar dos mascles perquè s’atacarien. Hi ha d’haver almenys tres femelles, ja que una d’elles ocuparà la màxima jerarquia.
  • Tetra neó. Hi ha d’haver un mínim de 12 exemplars per tal que els dominants es desplacin enmig del banc de peixos i se sentin protegits. Si no hi ha prou exemplars, els dominants ataquen la resta.

Tingues present que has de tenir molta cura si tries diversos grups de peixos, ja que no tots són compatibles, bé per comportament, bé perquè les característiques de l’aigua de l’aquari difereixen. Per això, consulta sempre un expert.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari