Publicat el 15/10/2021

La fruita és un bon complement alimentari tant per als gats com per als gossos, ja que aporta fibra, minerals i vitamines a la seva dieta, substàncies que els ajuden a prevenir malalties. No obstant això, abans d’introduir qualsevol fruita en la seva alimentació cal consultar-ho amb el veterinari.

Els nutricionistes canins que han estudiat els beneficis que tenen algunes fruites per al gos asseguren que els aliments naturals com la fruita contenen antioxidants, vitamines i minerals que ajuden a prevenir malalties com el càncer o afeccions de cor.

Cal tenir en compte, però, segons adverteixen els experts en alimentació animal, que gossos i gats no són iguals. Els gos té un sistema digestiu més adaptat a la dieta omnívora i als costums de l’home, mentre que el gat se segueix considerant un animal amb hàbits alimentaris propis d’un carnívor.

Les fruites que recomanen aquests experts per a tots dos animals són la poma, la pera, el préssec, el meló, la síndria, les maduixes, els nabius i els gerds. Els cítrics, en canvi, són molt saludables per als gossos, però als gats, no els hi hem de donar, ja que els ocasionarien molèsties intestinals.

Sempre que donem fruita a un gos o a un gat ens hem d’assegurar de treure-li les llavors o els pinyols, ja que podrien ser perjudicials per a ells. També hem de tenir en compte que no és bo que mengin molta fruita, sinó que se’ls ha de donar com a premi o postres. El que s’aconsella és que el total de fruites no superi el 10 % de la seva ració total diària per no desequilibrar el seu menjar.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari