Quines diferències hi ha entre la benzina 95 i la 98 | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 30/09/2020

Les benzineres ofereixen dues possibilitats per als conductors de cotxes propulsats per motors de gasolina: 95 o 98.

La principal diferència entre les dues té a veure amb l’índex d’octà, que és la resistència a la detonació del carburant quan es comprimeix dins el cilindre d’un motor. Això vol dir que com més alt sigui l’índex d’octà de la benzina, més capacitat de compressió tindrà el motor. Aquest índex ha canviat amb el pas del temps. Als anys 20 era de 63 octans i ara es situa als 95 i 98.

A més de l’índex d’octà, hi ha una altra diferència entre els dos tipus de benzina, que és el contingut en sofre. En la gasolina 98 és menor, cosa que ajuda a allargar la vida del catalitzador, a reduir el consum i a millorar les prestacions.

Vist això, queda clar que la gasolina 98 ofereix més prestacions i un rendiment més alt del motor. És per això que s’utilitza en vehicles esportius, d’alta gamma i amb més potència, mentre que la gasolina 95 està pensada per a la resta de vehicles que no exigeixen un alt rendiment del motor. Tanmateix, té els mateixos estàndards de qualitat que la de 98 octans, de manera que si el nostre cotxe és un turisme convencional sense prestacions altes, no només és la més recomanada, sinó que a més ens ajudarà a reduir el consum i limitarà les emissions de partícules contaminants.

Posar gasolina 95 o 98 al cotxe indistintament no té conseqüències catastròfiques, però el més recomanable és fer cas de les indicacions de fabricant.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari