Publicat el 26/09/2020

Quan pensem a fer alguna reforma a casa no sabem triar quin serà el moment idoni. Costa molt decidir-se per una estació concreta, ja que qualsevol obra, per petita que sigui, suposa certs canvis en la nostra quotidianitat.

El cert és que no hi ha un mes millor que un altre per començar una reforma perquè hi intervenen diversos factors, entre ells els materials que s’utilitzaran i la ubicació de l’habitatge.

Tardor. Els avantatges que ofereix aquesta època són, d’una banda, més facilitats per a la compra de materials i la contractació de professionals, un cop que es reprèn l’activitat en el sector, i d’altra banda, més rapidesa en la concessió de permisos, amb les plantilles de les administracions actives després del descans estival. A més, durant aquests mesos no hi ha gaire festius. És l’època perfecta per realitzar tant una reforma integral com intervencions parcials, ja siguin canvis d’instal·lació elèctrica, pintura de parets, fontaneria, reforma de cuines o substitució de terra.

Hivern. És una bona època per reformar, ja que les temperatures són més favorables per a certs tipus de materials i és més fàcil contractar professionals i empreses, així com acudir a magatzems. Depenent d’on s’ubiqui l’habitatge, les millors setmanes seran les de menys pluges, ja que d’aquesta manera tot s’assecarà més ràpidament i evitarem haver de paralitzar l’obra cada dos per tres. A més, podràs detectar deficiències que durant els mesos de calor poden passar desapercebudes, com humitats a causa de les pluges o problemes d’aïllament.

Primavera. És un dels millors moments per fer una reforma, ja que, tret de la Setmana Santa i algun dia festiu solt, la majoria són dies laborables i el clima és propici per a assecats ràpids gràcies a una bona ventilació sense humitat ni calor. Treballs com ara pintura general, modificació d’envans, enrajolats de la cuina o els banys, conduccions de gas o calefacció i instal·lacions elèctriques són perfectes per als mesos de maig i juny.

Estiu. En aquesta època tenim més dies lliures i podem seguir més de prop el desenvolupament de la reforma. L’inconvenient és que hi ha materials que es poden veure afectats en les seves propietats per culpa de les temperatures elevades. A més, les vacances del personal dels ajuntaments poden afectar-nos si necessitem llicències o permisos especials.

En qualsevol cas, sigui quina sigui l’època per la qual et decantis, el més important és tenir una bona planificació del teu projecte de reforma per garantir que tot surti bé i que els retards i els imprevistos no afectin el resultat final.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari