Publicat el 11/05/2023

Encara que no sempre és obligatori, comptar amb una assegurança en una casa o pis de lloguer és molt aconsellable.

 

Per norma general, expliquen els experts, és el propietari de l’habitatge llogat qui s’encarrega de pagar la pòlissa d’assegurança per protegir-se de possibles incidents relacionats amb el llogater, així com de danys als materials o estructura de la casa. No obstant això, pot ser molt recomanable per a l’inquilí contractar una assegurança de la llar.

A més de contractar amb una asseguradora de confiança, els entesos aconsellen tenir en compte el següent:

Propietari. Comptar amb una assegurança d’impagaments de lloguer que protegeixi en cas d’impagament de l’inquilí. Assegurar-se de tenir cobertura en cas d’incendi, danys per aigua, trencaments i, sobretot, en la responsabilitat civil que se li pugui exigir com a propietari de l’habitatge. També és important la cobertura d’assistència jurídica, que ofereix assessorament professional si sorgeixen conflictes amb l’inquilí.

Llogater. Comptar amb una assegurança de contingut que cobreixi els béns de la seva propietat i que inclogui la seva responsabilitat civil com a inquilí davant de tercers.
Encara que no és obligatori que el llogater contracti una assegurança, ni tampoc el propietari que no té una hipoteca, seria ideal que cadascun d’ells contractés una pòlissa amb cobertures que es complementessin.

Redacció La Clau

Deixa un comentari