Publicat el 06/10/2022

Els cotxes elèctrics són cada vegada més habituals i es poden trobar punts de recàrrega a gairebé tots els pobles i ciutats. Les electrolineres, tal com expliquen els experts, són llocs on hi ha molts més estacionaments i punts de recàrrega per tal que diverses persones puguin recarregar el cotxe alhora.

 

Una electrolinera és, doncs, una estació de subministrament d’electricitat per a proveïment de bateries, tant de vehicles elèctrics com híbrids endollables, amb diversos punts de recàrrega. Disposen de serveis com àrees de descans, cafeteries i botigues d’alimentació.

A les electrolineres es poden trobar punts de càrrega semiràpida, ràpida, superràpida i ultraràpida (350-400 kW), la qual cosa permet recarregar la bateria en 20 o 30 minuts, depenent de la potència que pugui suportar el vehicle. Per realitzar la recàrrega només cal aproximar el cotxe al punt de càrrega i endollar la mànega.

Les electrolineres solen trobar-se al carrer, centres comercials, espais públics i zones d’aparcament. Comença a haver-n’hi també al costat de les estacions de servei. Es poden localitzar en llocs web i aplicacions com ara Google Maps, Electromaps o Chargemap.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari