Publicat el 21/01/2021

Semblen llars de foc, però no ho són. Els troncs o trossos de carbó que mostren les xemeneies elèctriques són imatges creades per donar la sensació que hi ha foc a dins. En realitat, una xemeneia elèctrica és un aparell que escalfa i decora al mateix temps. Per això s’ha convertit en una tendència actual dins de les decoracions d’interiors, seduïdes per aquesta doble funció estètica i pràctica.

El funcionament d’aquest tipus de xemeneies és molt senzill: es connecten a la xarxa elèctrica i, gràcies als llums LED, creen la il·lusió òptica que hi ha llenya i flames al seu interior. El gran avantatge és que no requereixen el mateix manteniment que les llars de foc tradicionals. Així doncs, ens estalviem el treball d’emmagatzemar llenya, vigilar els troncs i netejar el sutge i les cendres.

Si la xemeneia s’encén per escalfar, el consum varia en funció de la potència de les resistències. Normalment es pot regular, de manera que el consum elèctric dependrà del fred que es tingui, del model i dels tipus de regulació amb què compti l’aparell. Però si el que es vol és crear ambient, es pot fer servir només la part que imita el foc de la xemeneia. Això permet que es pugui tenir el foc encès en una tardor no gaire freda sense passar calor.

Les xemeneies elèctriques es poden trobar en diferents mides, colors i estils, fet que permet ubicar-les en qualsevol estança per crear un ambient acollidor, agradable i càlid. La seva instal·lació és molt senzilla, l’únic que cal és tenir a prop un endoll. No requereix condicions especials per a la sortida de fums, ni tampoc fer cap mena d’obra. I a diferència de les xemeneies tradicionals, comencen a generar calor de seguida, la qual cosa significa que només arribar a casa es pot connectar i l’estança s’escalfarà immediat ament.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari