Publicat el 26/01/2017

El bruxisme és l’hàbit de prémer o fer relliscar les dents de manera involuntària. Prémer les dents o refregar-les pot ocasionar desgast dental, mal de cap i fatiga entre altres problemes de salut. L’acte de refregar les dents és més comú del que ens pensem i pot provocar greus maldecaps a la nostra salut i benestar. Aquesta anomalia s’anomena bruxisme.
Pot ser de dos tipus:
Diürn o nocturn. El nocturn és sovint el més problemàtic perquè és més habitual i més difícil de controlar. És més intens en les primeres fases del son i generalment cessa quan aquest és més profund. En fregar, la fricció erosiona les peces dentals, desprotegint-les davant possibles fractures, accions abrasives externes, augmentant el risc de càries i incrementant de forma significativa la sensibilitat dental.
Quines en poden ser les causes?
Pot desencadenar-se per causes físiques com contractures cervicals o mal de cap persistent. De totes maneres, sembla que aspectes emocionals o psicològics com l’estrès o l’ansietat influeixen de manera important en l’aparició de bruxisme.
Què es pot fer per tractar el bruxisme?
Per tractar el bruxisme, el millor és visitar el vostre dentista de confiança perquè en faci un diagnòstic clar i aplicar el tractament adient. El tractament més indicat és l’ús de fèrules de descàrrega (fèrules o protectors oclusius), que protegeixen les dents del desgast produït pel fregament i relaxen la musculatura facial, evitant les conseqüències del refregament involuntari.

Redacció La Clau

Deixa un comentari