Publicat el 26/11/2017

Hi ha qui pensa que el mercat del LED està en fase emergent, que és un fenomen estrany i que potser en un temps no molt llunyà sigui una realitat arrelada. També Edison, quan el 1879 va patentar la primera bombeta incandescent amb un filament de carboni, pensava que mai no arribaria a poder il·luminar les llars. Anys més tard van sorgir les bombetes al·lògenes, les de baix consum i totes les seves variants, però avui en dia podem afirmar que el LED està perfectament consolidat per raons de consum, potència, economia, rendabilitat i ecologia.

La tecnologia LED permet escollir entre llums de diferents potències, angles d’obertura o fins i tot temperatures de color, segons el tipus d’estança a il·luminar.

El gran avantatge del LED és que podem col·locar-lo a qualsevol aparell d’il·luminació, és a dir, que qualsevol llum, làmpada, plafó, etc., sigui de baix consum, tradicional o al·logen, es pot substituir per llums LED.

L’estalvi de l’enllumenat LED pot arribar a ser del 90% en funció de les hores que el llum estigui encès. Aquests sistemes LED ens permeten també estalviar en aire condicionat, ja que desprenen molta menys temperatura que els antics sistemes d’il·luminació tradicional o al·lògena.

És molt rendible invertir en LED, atès que en un espai de temps breu (xifrat entre 4 i 6 mesos depenent de les hores de funcionament) ho haurem amortitzat.

Cal també esmentar que la il·luminació LED contamina 20 vegades menys que la tradicional i 50 menys que la de baix consum, la qual cosa ens ajuda a mantenir un sistema molt més ecoeficient.

 

Rb eledtrik

Deixa un comentari