Publicat el 08/09/2017

Vivint en una societat globalitzada com la nostra, la importància de conèixer altres llengües és evident. La majoria d’empreses exigeixen als seus empleats coneixements d’idiomes estrangers, i dominar-ne més d’un és vital per tenir una carrera professional fructífera. Però aprendre noves llengües té molts altres avantatges.

Beneficis personals
Exercita el cervell. Aprendre un altre idioma ajuda a mantenir la ment activa, la memòria es desenvolupa i la capacitat de concentració creix. Els adults que han parlat dues llengües des de la seva infantesa tenen més flexibilitat cognitiva, és a dir, més facilitat per adaptar-se a una circumstància nova o inesperada que els adults que només en parlen una. A més, un estudi realitzat per l’University College de Londres va descobrir que les persones que parlen més d’un idioma pateixen menys malalties com l’alzheimer.

Incrementa la confiança en un mateix. A mesura que es van fent progressos en l’aprenentatge d’una llengua estrangera es genera una motivació que augmenta la confiança.

Amplia el coneixement d’altres cultures. Viatjar a l’estranger parlant l’idioma nadiu permet un millor apropament a la seva cultura, costums i tradicions.

Millora l’habilitat lectora i la memòria. Saber idiomes estimula l’activitat intel·lectual. Això ens apropa a altres cultures, ens ajuda a comprendre millor la nostra i ens ajuda a enfrontar-nos de millor manera als nostres problemes i inquietuds.

Dona accés a més coneixements. Gran part de la informació està expressada en idiomes estrangers; per tant, si no es coneixen resulta gairebé impossible accedir-hi, de manera que es depèn d’ajuda aliena i es perd autonomia.

Beneficis professionals
Ascensos i posicionament a la feina. Conèixer més d’un idioma fa més fàcil promocionar-se a les empreses. Parlar amb els clients en la seva llengua nativa atreu possibilitats de negoci, com també ho fa comunicar-se àgilment amb xarxes a l’exterior.

Possibilitats de trasllat. És més fàcil ser triat si sorgeix una possibilitat de trasllat a la feina si es parla la llengua del país en qüestió.

Informació. Saber més d’un idioma fa estar al cas de les notícies que succeeixen a tot el món i en tots els àmbits: ciències, negocis, societat, cultura…

Competitivitat. Les noves generacions coneixen dues o més llengües, per la qual cosa saber un altre idioma permet ser competitiu. A més, dona la possibilitat de competir per llocs de treball a l’exterior.

Convé recordar que un cop s’aprèn una segona llengua és més fàcil aprendre d’altres. I també que no tots els idiomes tenen el mateix grau de dificultat, per la qual cosa és recomanable analitzar quin és el més accessible.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari