Publicat el 24/05/2018

La recerca d’un nou habitatge és un procés apassionant que sempre iniciem amb molta il·lusió. Per desgràcia, de vegades aquesta experiència es va tornant esgotadora i frustrant quan va passant el temps sense trobar el que busquem. Hi ha cops que el desànim s’apodera de nosaltres i, exhausts, acabem comprant un habitatge que no satisfà les nostres expectatives.
Quan no tenim experiència en la recerca perdem oportunitats que hi són, però que no sabem com trobar.
Per això, en els darrers anys ha sorgit la figura del ‘Personal Shopper immobiliari’ (PSI), un professional qualificat per ajudar el comprador a trobar el millor habitatge, al millor preu possible.

Què és un PSI?
És un expert immobiliari, homologat per la Generalitat, que coneix perfectament el sector i que treballa directament per al comprador. No té cartera d’immobles, cosa que garanteix el seu posicionament al costat del comprador. Cerca els habitatges seleccionant els més adequats, negocia el preu final i s’encarrega de tota la gestió.

Però serà un servei molt exclusiu, no?
En absolut. Si bé és cert que es va iniciar com a un servei destinat a un públic de luxe, en l’actualitat els honoraris d’un assistent personal de compres s’han anat adaptant a les necessitats d’un mercat més extens, fent-lo accessible a qualsevol pressupost.

Com treballa un PSI?
El PSI manté una reunió amb el client en què aquest li exposa les seves preferències, així com l’import del seu pressupost. El PSI estudia les necessitats i el mercat, iniciant una recerca exhaustiva.
Com el PSI treballa sense cartera, inclou tots els habitatges en venda a la zona escollida. El client només haurà de visitar els habitatges seleccionats pel PSI.
Quan el client hagi trobat l’habitatge perfecte, el PSI s’encarregarà negociar el millor preu possible i, quan s’arribi a l’acord, farà les gestions necessàries per tancar l’operació.
A més, si el client ho desitja, un PSI també pot realitzar altres tasques addicionals, com col·laborar en la recerca de finançament, orientar sobre el preu màxim aconsellable, les possibilitats de rehabilitació o decoració, etc.
Ja no hi ha excuses per trobar una nova llar!

 

Uniko inmuebles

Deixa un comentari