Publicat el 10/07/2020

Els quadres verds o quadres vius són jardins verticals de dimensions petites que consisteixen en quadres formats per plantes naturals. El seu disseny es crea amb el propòsit de generar espais verds i acostumen a fer-se amb plantes crasses o suculentes de diferents espècies i mides. Combinant diverses varietats d’aquestes plantes es pot, gràcies a la seva varietat de textures i colors, crear un punt focal d’interès instantani en un espai determinat, ja que els acabats són molt cridaners i vistosos.

Els quadres vius, però, no són merament un objecte decoratiu, ja que les plantes són éssers vius i necessiten una sèrie de cures mínimes. A canvi, elles ens aporten oxigen i purifiquen l’aire. Segons la NASA, les plantes filtren toxines i milloren la qualitat de l’aire. A més de convertir el diòxid de carboni en oxigen, les plantes vives també absorbeixen compostos orgànics volàtils nocius, formaldehid i benzè, que són rebutjats per teles, productes de fragàncies per a la llar, catifes, cigarrets i plàstic.

Un quadre viu simple és perfecte per instal·lar en decoració d’interiors o en espais de terrasses, oferint una sensació de frescor allà on es trobi.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari