Publicat el 16/03/2022

Segur que has tingut o tens punts negres o n’has sentit a parlar. Sovint suposa una preocupació per a qui ho pateix, ja que es considera un senyal antiestètic, que no afavoreix. I, a més, on més apareixen és en zones molt visibles del rostre, com el nas.

Avui venim a explicar-te tots els detalls, consells i recomanacions per tenir el cutis radiant i també a recomanar-te productes per desfer-te dels punts negres d’una manera ràpida i efectiva.

 

Què són?
Els punts negres són el resultat natural d’un procés cel·lular i de l’activitat hormonal. Concretament, són uns punts foscos que apareixen en la pell i no acostumen a ser dolorosos, tret que s’infectin. Apareixen en els fol·licles pilosebacis, o el que és el mateix, en els porus que tenen un fol·licle pilós i una glàndula sebàcia, les que produeixen greix.
Sorgeixen per un cúmul de greix barrejat amb restes cel·lulars. Es queden retinguts en el conducte de sortida de la glàndula sebàcia a causa d’inflamacions o excés de secrecions, per la qual cosa la glàndula no pot drenar prou ràpid, s’embruta i adquireix aquest to negre per l’acumulació de melanina.

Causes de la seva aparició
Com ja hem esmentat, l’aparició dels punts negres és el resultat natural d’una sèrie de condicions que es donen en la pell. Tenim el cos ple de porus que alberguen pèls i glàndules sebàcies. Però el cas és que apareixen majoritàriament en la cara perquè és en la «zona T» –front, nas i barbeta– on hi ha una concentració més alta de glàndules productores de greix.

No hem de demonitzar el seu: el greix és una substància natural que produeix el cos per lubrificar la pell i mantenir-la sana, però a vegades en produeix en excés. Això fa que el porus s’eixampli i es converteixi en el lloc perfecte per generar punts negres.

I, per si t’ho preguntaves, la producció de seu depèn de les hormones. Durant l’adolescència, quan les hormones van més revolucionades, la creació de greix augmenta fins a un 500 %. Durant el període, l’embaràs, en moments d’estrès, etc., també és normal notar que es produeix molt de seu i, com pots comprovar, tot es deu a les hormones, que són les que el controlen.

Per reduir la seva aparició, la millor recomanació que podem fer-te és que compleixis les teves rutines facials estrictament, tant de dia com de nit. Usa els productes que millor s’adaptin al teu tipus de pell. Renta-la bé, exfolia-la, aplica-hi actius i crema solar i hidrata-la correctament.

 

bellezaactiva.com

amic logo

amic logo

Deixa un comentari