Publicat el 06/03/2020

Hi ha un fals mite que diu que no és bo rentar-se els cabells sempre amb el mateix xampú, que el cabell «s’hi acostuma». És una falsa creença: quan un xampú funciona bé per a un tipus de cabell és millor no canviar-lo. De fet, no hi ha cap evidència científica que provi que calgui anar canviant de producte. El pèl (la fibra capil·lar) no té vida, per això no fa mal quan el tallem. I per aquesta raó no és possible que s’acostumi a res. Es tracta, només, de la percepció que tenim de la manera com els cabells responen a un producte conegut o a un de nou.

Quan fem servir durant molt temps un producte, ens hi acostumem i arriba un punt que no en copsem els beneficis. En canvi, si fem servir un producte nou els cabells reaccionen de manera diferent, no perquè «s’hagin acostumat» a l’anterior, sinó perquè és una nova fórmula.

El que sí que pot resultar interessant és adaptar-se als canvis estacionals, perquè els cabells tinguin un aspecte millor i estiguin més protegits. Així, per exemple, a l’hivern és millor triar un xampú corporitzant per donar més textura als cabells, ja que la humitat i el fred els solen endurir. A l’estiu és més aconsellable utilitzar xampús protectors de la sal i el clor, més nutritius, per evitar que el pèl es ressequi amb el sol. I convé tenir en compte que un xampú de tractament (caspa, caiguda, coloració…) només s’ha d’aplicar un parell de vegades a la setmana i que cal alternar-lo amb un xampú per a ús freqüent o neutre.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari