Publicat el 24/04/2017

La paraula psicoteràpia prové del grec, i més concretament de la unió de dos termes: per un costat està psico, que podria traduir-se com a ‘ànima’, i per un altre costat està teràpia, que vindria a significar ‘tractament’.

La psicoteràpia és un procés terapèutic basat en diferents teories psicològiques que ens ajuda a resoldre problemes i dificultats mitjançant un augment de la comprensió del nostre món intern (pensaments, emocions, sentiments…, i fins i tot somnis i fantasies).

Experiències doloroses i difícils del passat poden afectar la manera de comportar-nos i relacionar-nos en el present. Partint d’aquesta base es podria dir d’una manera senzilla que la psicoteràpia és el tractament que fa un professional de la salut (psicoterapeuta) per aconseguir que un pacient pugui aconseguir un seguit de millores i canvis positius pel que fa al seu comportament, la seva salut psíquica i física i l’adaptació a l’entorn.

És freqüent que moltes persones vagin a rebre psicoteràpia per diversos motius: comportament, tristesa crònica, pautes d’alimentació inadequades, conflictes de parella, problemes de consum de drogues, fòbies, períodes de dol, timidesa, fracàs escolar o insatisfacció sexual, entre d’altres.

La psicoteràpia parteix de la idea que per resoldre els nostres problemes psicològics i disminuir el nostre patiment hem de comprendre les seves arrels i les seves causes, les quals només coneixem parcialment.
El terapeuta ens ajudarà a descobrir les causes més desconegudes o inconscients.

 

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari