Protegir la pell a la muntanya | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 21/01/2020

Esquiar o fer senderisme fa que la nostra pell rebi més radiació solar. L’altitud ens fa estar més a prop del sol, i la reflexió dels raigs solars a la neu fa que rebem més quantitat de radiació. Per prevenir-ho cal fer servir crema de protecció solar màxima 15 minuts abans d’exposar-nos al sol. Això evitarà les cremades solars, sempre que es posi cada dues hores i s’estengui de manera uniforme per les zones del cos que quedaran exposades, sense oblidar les orelles.

Fins i tot en dies ennuvolats cal aplicar fotoprotector, ja que els núvols filtren la radiació infraroja i deixen passar la major part de la radiació ultraviolada. Als llavis farem servir un protector labial amb filtre solar alt per evitar que s’assequin i s’esquerdin. Igual que amb la crema, cal aplicar-lo 15 minuts abans i renovar-lo cada dues hores. Una crema de mans nutritiva i regeneradora és també imprescindible per estar ben protegits.

La roba és una altra gran barrera de protecció contra el sol. Un tapaboques a l’altura del coll i el casc, en el cas de l’esquí, o la gorra, en el del senderisme, són importants per protegir-se de les radiacions. Pel que fa a les ulleres de sol, han de tenir una bona lent que ens protegeixi dels raigs ultraviolats.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari