Prepara la piscina ara per gaudir-la aquest estiu | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 01/04/2020

La primavera és la millor estació de l’any per deixar la piscina a punt per a l’època estiuenca, ja que la calor pot arribar en qualsevol moment i si la tenim bruta no podrem gaudir-ne.

  • És important que t’asseguris que tant a la piscina com al seu voltant hi hagi materials antilliscants que evitin possibles caigudes. Ara és el moment de posar-hi gespa o fusta perquè els peus mullats no rellisquin.
  • Si la piscina disposa de cobertor d’hivern o lona, toca treure-la, netejar-la, deixar-la assecar i guardar-la per a quan s’acabi la temporada de bany i l’haguem de tornar a fer servir.
  • Comprova el filtre; si no està en condicions òptimes hauràs de netejar-lo i desembussar-lo. En cas que sigui de sorra, hauràs de veure com es troba per tractar-la de la manera més adequada, sempre seguint les instruccions del fabricant del filtre. Si és de cartutx, hauràs de retirar els cartutxos i netejar-los amb aigua a pressió. En cas de trobar el filtre de cartutx molt deteriorat, l’ideal és reemplaçar-lo.
  • Si durant l’hivern el motor ha estat aturat cal que li facis una revisió i miris si funciona correctament. Has de netejar la cistella del prefiltre i revisar juntes i vàlvules per estar segur que tanca correctament.
  • Si has fet un hibernatge, és a dir, si has aplicat a la teva piscina un tractament per mantenir-la en les millors condicions, n’hi haurà prou amb passar el netejafons per sòl i parets. Un cop fet això, torna a omplir la piscina fins al seu nivell adequat.
  • Si no has seguit un manteniment, el més segur és que sigui impossible recuperar l’aigua. Així, hauràs de buidar-la i recollir tota la brutícia que s’hagi acumulat al fons. Posteriorment s’haurà de netejar el vas de la piscina i, un cop neta, procedirem a omplir-la.
  • Comença el tractament químic de l’aigua. Això et permetrà conservar-la en condicions òptimes durant la temporada de bany. El primer que has de tenir en compte és el nivell de pH: comprova que es trobi entre 7,2 i 7,6 i, en funció d’això, utilitza un producte que l’augmenti o el redueixi per estabilitzar-lo. Cal realitzar també una cloració de xoc amb clor granulat o clor en pols.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari