Publicat el 28/04/2022

Els jardins són ideals per gaudir dels mesos càlids de l’any, així que si tens la sort de tenir-ne un, prepara el teu jardí per al bon temps.

 

És important que li feu una posada a punt per poder aprofitar-lo com cal. Els professionals de la jardineria en donen els millors consells.

 • Planificar el disseny
  Verifiqueu l’espai que teniu i com voleu distribuir les diferents parts: zona de gespa, arbres, flors i mobiliari exterior. És important, per aprofitar el jardí al màxim, dissenyar bé les zones de sol i d’ombra plantant arbres o ubicant pèrgoles, tendals, etc.
 • Netejar
  És fonamental fer una neteja profunda del jardí. Elimineu les fulles seques i les parts danyades de les plantes, així com les males herbes, ja que són molt perjudicials per als cultius que es planten al jardí.
 • Cuidar la gespa
  Després de treure les males herbes cal deixar-la tan curta com sigui possible perquè creixi més forta i homogènia.
 • Sembrar
  Podeu començar a sembrar plantes de temporada perquè floreixin a finals de primavera o a l’estiu. Una altra opció és anar a un viver, comprar-les i trasplantar-les en flor al lloc que vulgueu. És important que tingueu sempre en compte quines són de sol i quines d’ombra. El millor és que demaneu assessorament, tant a l’hora de plantar com a l’hora de podar, un cop hagi passat la temporada.
 • Regar
  Amb l’arribada de les altes temperatures és evident que plantes i flors necessitaran una quantitat més gran d’aigua. Convé, doncs, que reguleu el reg de cara a l’estiu, ja que les plantes necessitaran més freqüència i quantitat d’aigua amb l’arribada de la calor. El més aconsellable és regar-les en les hores més fresques del dia perquè l’aigua no s’evapori en qüestió de segons.
 • Moblar
  Els mobles d’exterior poden anar sobre una gran superfície d’herba o fusta, preferiblement al costat d’una ombra, ja sigui dels arbres propers o d’un tendal. S’hi poden afegir complements com pufs, hamaques i estores. És molt aconsellable que sigui un mobiliari especialment adaptat per resistir els raigs ultraviolats i resistent a l’aigua, per les possibles tempestes d’estiu.
 • Il·luminar
  La il·luminació és tan important com els mobles. Trieu llums càlids i indirectes a través d’elements com garlandes, llanternes o espelmes a la taula.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari