Publicat el 24/03/2022

Descobreix si portejar el nadó, és una moda o una necessitat.

 

El nadó ha viscut nou mesos en un entorn amb temperatura constant, menjant quan tenia gana, escoltant el batec i la veu de la mare i amb l’úter com a límit físic, i necessita i espera continuar amb allò que coneix.

 

Hi ha teories que expliquen que quan els humans van abandonar la quadrupèdia per començar a caminar com a bípedes van desenvolupar un cervell més gran i reduir els malucs. Això va provocar que el temps de gestació fos menor per tal de poder parir, per això els humans som els únics mamífers que naixem totalment indefensos i sense capacitat de desplaçar-nos.

El porteig és universal i s’ha utilitzat al llarg de tota la història, de fet hi ha cultures que ho tenen integrat com a part de la criança.

Portejar els nostres nadons té múltiples beneficis tant per al nadó com per a l’adult.

Els infants que són portejats ploren menys, dormen millor, tenen facilitat per a la lactància, menys gasos i còlics, eviten la plagiocefàlia, reben una bona estimulació motriu, visual, olfactiva i se senten en un lloc segur perquè el cos de l’adult els protegeix i els integra al grup social.

Els adults que portegen gaudeixen d’un vincle afectiu més estret, tranquil·litat, mans lliures, una lactància més senzilla i facilitat de desplaçament.

Busca quin portanadons s’adapta més al teu estil de vida i porteja per gaudir de moments preciosos.

Kukua
www.kukuaecocria.com

Deixa un comentari