Publicat el 01/12/2017

El confit de pota blava, moniato, prunes i vermut Tarrida, del restaurant Cèntric Gastrobar del Prat de Llobregat, representant de la IGP Pollastre i Capó del Prat, va proclamar-se Plat Favorit dels Catalans després de rebre 14.926 vots a la final del concurs que impulsa la revista Cuina. Aquesta recepta es va imposar a les mandonguilles de peus de porc i avellana amb sípia del restaurant Color d’Olor de Poma de Reus, representant de la DOP Avellana de Reus. Els resultats es van donar a conèixer el passat 19 de novembre a l’auditori del Fòrum Gastronòmic de Girona, després que els dos xefs dels restaurants finalistes, Susana Aragón i José Miguel Lozano, cuinessin en directe les dues receptes.

Aquesta és la segona edició del concurs que va néixer l’any passat, quan la revista Cuina va demanar als catalans quin era el seu plat favorit del receptari tradicional i va guanyar l’Escudella i Carn d’Olla. En aquesta edició s’havia de votar un plat dels que van preparar els 22 restaurants que representen cadascuna de les 22 indicacions geogràfiques protegides (IGP) o denominacions d’origen protegides (DOP) que hi ha al país. Cadascun d’ells va elaborar una recepta amb un ingredient de DOP i IGP  amb què va participar al concurs. Les receptes que sumaven menys vots entre el 16 d’octubre i el 2 de novembre es van anar eliminant, fins que van quedar les dues finalistes.

L’edició d’enguany ha estat un èxit de participació. Va arrencar el 16 d’octubre amb 22 plats participants, i fins al 19 de novembre, quan es va conèixer el guanyador, es van rebre més de 200.000 vots per triar el plat guanyador.

El concurs Plat Favorit dels Catalans 2017 està organitzat per la revista Cuina i Catalunya Ràdio, patrocinat per Casa Ametller i Ametller Origen, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, cervesa Estrella Damm, i hi col·laboren el Fòrum Gastronòmic de Girona, Mas Uniformes i la Federació Catalana d’IGP i DOP.

 

Font: www.cuina.cat
Redacció La Clau

Deixa un comentari