Publicat el 28/06/2021

A cada zona climàtica hi ha plantes que es desenvolupen de manera natural, adaptades al tipus de clima i al sòl. Les varietats que es poden utilitzar en un jardí mediterrani són molt àmplies, però han de ser espècies acostumades a viure en condicions de calor i sequera.

Per crear un jardí mediterrani el millor és contractar des d’un principi un servei de jardineria. Però si només vols aportar un aire d’aquest estil al teu espai exterior, pots començar per introduir alguna d’aquestes plantes tan típiques del nostre clima.

  • Arbres. L’olivera és un dels més icònics de la Mediterrània, però també els fruiters autòctons. Els cítrics, com llimoners i tarongers, són molt característics dels jardins mediterranis, així com les figueres i els magraners.
  • Enfiladisses. S’utilitzen per generar ombra cobrint pèrgoles o parets. Entre les espècies més utilitzades en jardins mediterranis hi ha la buguenvíl·lea, el lligabosc i el gessamí.
  • Tanques. Protegeixen altres plantes del vent. Una de les espècies més utilitzades en el jardí mediterrani és el xiprer (Cupressus sempervirens), que és capaç de desenvolupar-se en entorns àrids i amb poc reg.
  • Plantes aromàtiques. L’espígol, el romaní, la farigola, la sàlvia i l’alfàbrega creixen sense problemes, fins i tot en sòls rocosos i pobres. Només necessiten que el terreny dreni bé perquè no es formin bassals.
  • Plantes de flor. Rosers, geranis, clavells, gazànies, berbenes i margarides són varietats que no necessiten gaire rec i que aporten molt de color.

Tingues present que, tot i que el jardí mediterrani es planta normalment a terra, els tests són molt utilitzats perquè ajuden a crear un ambient rústic i acolorit. Demana assessorament als professionals de centres de jardineria perquè t’ajudin a triar els més adients.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari