Publicat el 08/05/2017

Arç blanc (Espino blanco), És un arbust espinós amb fulles que cauen a l’hivern i estan molt dividides. Floreix al principi de la primavera, les seves flors blanques creixen en forma de ramell i els fruits que maduren a la tardor, quan perd les fulles, són d’un color vermell viu.
L’arç blanc conté flavonoides, àcids triterpènics, pectines, polifenols, minerals i tanins, entre altres compostos menys rellevants.

Propietats medicinals:
Es pot destacar la seva acció cardiovascular, ja que actua com hipotensor (reduint la tensió arterial) i millora la circulació sanguínia gràcies al fet que ajuda el cor a bombejar la sang amb més força. La seva activitat és lenta però es perllonga en el temps, la qual cosa vol dir que no baixa la tensió immediatament, sinó que després d’un tractament adequat la tensió es veurà reduïda de forma constant i a poc a poc, fet que resulta més saludable que les baixades brusques.

També té una notable acció antiespasmòdica, que actua dilatant els vasos sanguinis coronaris, motiu pel qual està indicat com a tractament preventiu d’arítmies i insuficiències cardíaques.

Com que millora el reg sanguini es recomana per a casos de pèrdua de memòria, sobretot en persones d’edat avançada. Pel seu efecte sedant del sistema nerviós simpàtic (actes voluntaris) és aconsellable en casos lleus d’ansietat, insomni o nerviosisme.

L’arç blanc es pot prendre en infusions, càpsules, xarop o tintura. No resulta tòxic de cap manera, però per les seves propietats sí que s’han de respectar les dosis recomanades pel terapeuta.

 

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari