Publicat el 19/10/2023

Plantes i flors d’interior de llarga durada per decorar.

 

Són una alternativa estètica i pràctica per aconseguir ambients més harmoniosos.

La naturalesa té un encant innegable, i una manera d’acostar-la als nostres espais és mitjançant l’ús de plantes i flors en la decoració. No obstant això, no sempre és possible mantenir plantes vives a l’interior a causa de la falta de temps o unes condicions ambientals inadequades. Aquí és on les plantes i flors d’interior de llarga durada es presenten com una alternativa estètica i pràctica per aconseguir ambients més harmoniosos.

Què són les plantes de llarga durada i com s’aconsegueix que durin molt més temps en perfecte estat?
S’utilitza un procés que es coneix amb el nom de liofilització. Aquest procés, també conegut com a deshidratació per congelació, implica congelar el material biològic i després reduir la pressió circumdant per tal de permetre que l’aigua congelada en el material se sublimi directament de l’estat sòlid al gasós. Més tard s’afegeixen tints naturals perquè recuperi el to original. El resultat final és un producte que manté gairebé intactes el seu color i estructura originals.

Són diversos els avantatges de les plantes i flors de llarga durada a l’hora de decorar l’interior de les llars:
Durabilitat: les plantes liofilitzades poden durar anys sense perdre la seva aparença. Si es cuiden adequadament, no es marceixen.
Manteniment mínim: oblida’t de regar, podar o preocupar-te per la llum solar. Aquestes plantes no requereixen pràcticament cap cura.
Flexibilitat en la decoració: pots col·locar-les en qualsevol part de l’interior de la teva llar sense preocupar-te per les condicions de llum o humitat.
Aparença realista: a diferència de les plantes artificials, les plantes i flors liofilitzades conserven una aparença més natural pel fet que originalment eren organismes vius.

A l’hora de decorar les nostres llars amb aquesta mena de plantes, són moltes les opcions, des de centres de taula fins a quadres botànics o arranjaments florals.

 

Opendeco / AMIC

 

Deixa un comentari