Publicat el 07/09/2018

Planta originària de la selva peruana, és una liana de la família de les rubiàcies i rep el seu nom per les espines que té, que s’assemblen a les urpes dels gats. Al Perú hi ha aproximadament seixanta plantes diferents que habiten en les tres regions i són conegudes com a ungla de gat, però només una d’elles, la identificada com a Uncaria tomentosa, presenta els principis actius benèfics més destacats.

La principal propietat que se li atribueix a l’ungla de gat és la seva capacitat per augmentar les defenses, però a més de ser un gran estimulant del sistema immunitari té propietats antiinflamatòries, antioxidants, depuratives, anticoagulants, antiespasmòdiques i diürètiques suaus.

Usos medicinals: l’ungla de gat s’utilitza per tractar problemes digestius, artritis, artrosi reumatoide, inflamació tant interna com externa i úlceres, i a més potencia la curació de les ferides.

És molt usat com a inhibidor de les malalties degeneratives, sobretot si aquestes produeixen una afecció del sistema immunitari. Aquest efecte possiblement es degui en part al seu efecte antioxidant, qualitat que li proporciona efectes diversos: antitumoral, antivíric i antiinflamatori. Es recomana per reduir els efectes secundaris de la quimioteràpia.

Recomanacions: no s’ha de combinar amb medicaments per a la pressió sanguínia o anticoagulants. No s’ha de prendre abans o després d’una operació quirúrgica.

Contraindicacions: durant l’embaràs i la lactància.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari