Publicat el 02/04/2018

El piragüisme és un esport nàutic que consisteix a desplaçar-se amb una piragua per aigües tranquil·les o aigües braves. Es considera un esport d’aventura i es navega amb canoes o caiacs propulsats a rem per un, dos o quatre tripulants. En aquesta disciplina es disputen curses de velocitat i de fons.

Hi ha diferents modalitats de piragüisme o canotatge, depenent del tipus d’embarcació, del nombre de tripulants o de la superfície aquàtica sobre la qual es desenvolupa (mar, riu, llac o pista artificial).

Les modalitats de piragüisme d’aigües tranquil·les i d’eslàlom són les que actualment es mantenen com a esport olímpic.

El piragüisme, a més de ser un esport molt entretingut i divertit, té grans beneficis per als esportistes que el practiquen, ja que es treballen tots els músculs del cos. Però com en tots els esports, al principi s’ha de començar amb precaució, ja que si es força massa es poden produir lesions, sobretot d’espatlla i colze. I com tots els esports, a força de practicar amb regularitat es podrà augmentar la intensitat. Si es comença a poc a poc, es desenvoluparan aquests músculs i també s’enfortiran l’esquena, els abdominals i per descomptat els braços.

S’ha de tenir en compte, sobretot els principiants, que cal practicar-lo quan faci bon temps, ja que si plou fort o hi ha tempesta les aigües dels rius poden posar-se braves i dificultar molt la seva pràctica, arribant fins i tot a ser perillós.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari