Publicat el 19/11/2020

Abriga-la:
T’has preguntat mai per què les plomes d’ànec s’utilitzen per fer abrics? Perquè transmeten molt malament l’escalfor, i aleshores a la teva escalfor corporal li és molt més difícil dissipar-se cap a l’exterior. Si vols estalviar en calefacció pots millorar l’aïllament de casa, no amb plomes d’ànec, però si amb materials d’origen vegetal i mineral. Aquest tractament, molt efectiu també contra la calor de l’estiu, es pot fer amb poc enrenou, contraresta les humitats de condensació, millora el confort tèrmic ambiental de casa teva i farà disminuir les teves factures energètiques.

Serveix-li electricitat neta:
La xarxa elèctrica que arriba a casa teva es nodreix de múltiples centrals que li aporten electricitat totes alhora, tant és si la generen cremant carbó com a partir de llum solar. Les comercialitzadores (Endesa, Holaluz, Som Energia, UniEléctrica, EDP, etc.) són majoristes que els compren grans paquets d’energia i després ens la venen a petits consumidors com tu i com jo. Algunes d’elles compren i venen energia de tot tipus, però d’altres comercien exclusivament amb renovables. Revisa el teu contracte i escull una companyia que t’ho garanteixi.

Elimina el gas natural:
Ja sigui dutxant-nos amb aigua calenta o fent una olla de macarrons, el gas natural és un combustible fòssil i per tant aporta CO2 a l’atmosfera cada vegada que el fem servir. Si se t’espatlla el cremador de gas, aprofita i substitueix-lo per un termo elèctric i canvia la cuina de fogons per una placa d’inducció.

Treu profit de la teulada:
El funcionament és simple: conduir l’aigua de pluja que recull la teva coberta, acumular-la en un dipòsit i utilitzar-la per regar. Aquesta solució s’ha d’estudiar per a cada cas particular, ja que no sempre és aplicable ni es resol de la mateixa manera, però ofereix possibilitats d’estalvi d’aigua importants tant per a terrasses i terrats com per a teulades inclinades.

 

Eduard Solsona

Deixa un comentari