Publicat el 30/03/2020

Petites i grans terrasses on gaudir de la primavera

La mida no és rellevant quan parlem de terrasses, ja que qualsevol d’aquests espais exteriors pot convertir-se en un racó agradable i ple d’encant on fruir del bon temps. Només cal tenir en compte factors com la ubicació dels objectes o l’elecció dels colors per gaudir-ne, siguin quines siguin les seves dimensions.

Igual que en la decoració d’interiors, el disseny d’exteriors requereix fer un estudi de l’espai sobre el qual treballarem, conèixer les necessitats de qui el farà servir i disposar d’un pressupost de partida. Ja es tracti d’un petit balcó, una terrassa mitjana o el terrat d’un àtic, cada cosa requereix un enfocament propi i personal, en funció de les nostres necessitats.

En el cas de les terrasses més petites, és important no abusar del mobiliari ni dels elements decoratius per no asfixiar l’ambient. Enganxa els mobles a la paret o barana, sense sacrificar les àrees de mobilització. L’ideal és que hi hagi al menys un metre d’espai sense ocupar. Una bona solució és instal·lar bancs a mida o fer servir mobiliari plegable. Les butaques i sofàs modulars són altres solucions de gran utilitat. Recorda també que un recurs excel·lent per treure rendiment a una terrassa petita és connectar-la visualment amb la sala, ja que això augmentarà la sensació de trobar-se en un espai obert.

Les terrasses mitjanes permeten la creació de diferents ambients on poder transitar lliurement. És el moment de fer volar la imaginació i instal·lar un menjador exterior, una zona d’estar, un espai de lectura… Recorda, però, que abans de distribuir-los cal establir zones de pas còmodes i mantenir una mateixa línia estètica que encaixi amb la resta de l’habitatge. Les terrasses de més grandària poden adoptar la imatge de l’interior de la casa, sense problema.

Com més gran sigui la terrassa, més possibilitats tindrem per experimentar amb l’estil. El mobiliari de vímet o fibres naturals ajuda a crear ambients acollidors, el mateix que la utilització de coixins vistosos. Aprofita l’amplitud de l’espai per col·locar hamaques i gandules. El secret està en no abusar dels complements, conservar la llibertat de moviment i barrejar tons de la mateixa gamma.

Si t’agraden els espais naturals, prova a instal·lar gespa artificial a la terrassa. Avui dia aquest material té una gran similitud amb el real i el seu manteniment és molt senzill. Una altra possibilitat serien les catifes d’origen vegetal de coco, jute o sisal. Si prefereixes la ceràmica, tria una amb poca porositat, ja que resultarà més fàcil de netejar, sobretot si penses instal·lar una àrea de menjador.

Quan la terrassa és més allargada que ampla, una taula rectangular li conferirà una bona proporció. Però si és tan estreta que no pots col·locar-hi cap tipus de mobiliari, utilitza les parets per crear un jardí vertical: n’hi haurà prou amb uns ganxos i uns testos acolorits. Si combines plantes de fulles fosques i clares obtindràs sensació de profunditat.

No oblidis que si la teva terrassa està exposada al sol caldrà que creïs zones d’ombra. Si és petita, n’hi haurà prou amb un tendal o para-sol, mentre que si és gran necessitaràs una pèrgola de fusta o alumini.

 

Redacció La Clau

Comentaris:

Deixa un comentari