Publicat el 26/03/2020

Els mesos de febrer i març són els més fecunds en l’aparició de llibres a causa de la proximitat de Sant Jordi. Enguany, però, aquesta florida literària s’ha vist escapçada i moltes novetats no han pogut distribuir-se. Mentre esperem que tot es normalitzi, hem triat alguns títols a tenir en compte per a la futura celebració de Sant Jordi o per adquirir en llibre electrònic si els volem gaudir durant el confinament.

El tigre i la duquessa. de Jordi Solé (Columna)
Una banda de lladres real, els Pink Panther, va inspirar l’autor d’aquest thriller que arrenca amb l’aparició d’una noia morta al barri gòtic de Barcelona. L’inici impactant marca el ritme vertiginós d’una novel·la addictiva que enganxa el lector des de la primera pàgina.

La noia de la resistència de Xulio Ricardo Trigo (Columna)
Aquesta novel·la enllaça dues èpoques a través de dues històries connectades. Una se situa en el París ocupat pels nazis, el 1944, i l’altra a l’any 1990. L’autor ha volgut fer un homenatge, doble també, als lluitadors de qualsevol època i a l’escriptora Montserrat Roig, autora del llibre Els catalans als camps nazis.

Tota una vida per recordar de Núria Pradas (Columna)
El darrer Premi Ramon Llull el protagonitza una noia que lluita per aconseguir ser animadora a Disney, just en l’època en què els estudis es preparaven per a l’estrena de Blancaneu. L’autora va inspirar-se en el que la seva filla, animadora i il·lustradora, li va explicar sobre les dificultats de les dones per arribar al món de l’animació als anys 20 i 30 del segle passat.

Ens van robar la joventut de Víctor Amela (Rosa dels Vents)
Cap al final de la Guerra Civil van ser cridats a files uns 30.000 nois nascuts el 1920 que van ser coneguts com a la ‘Lleva del Biberó’. Ara que es compleix un centenari del seu naixement, Víctor Amela ha recopilat el testimoni de vint-i-cinc supervivents i ha reconstruït la memòria d’aquests nois amb aquest llibre que els homenatja.

Contes per a nens i nenes feliços d’Àlex Rovira i Francesc Miralles (Estrella Polar)
Es tracta de trenta-cinc faules inspirades en sàvies tradicions que donen claus per créixer i ser feliç i ensenyen a sembrar les llavors per a construir un món millor. Un llibre familiar per poder dialogar entre pares i fills que ens ensenya que els valors són la brúixola de la vida.

Pluja d’estels de Laia Aguilar (Destino)
Guardonada amb el Premi Josep Pla 2020, la novel·la gira al voltant d’uns amics que fan una trobada al cap de Creus hores abans que es produeixi una pluja de meteors. La reunió és el vèrtex d’una trama que implica les vivències i sentiments dels protagonistes, que es van desemmascarant a mesura que avança la lectura.

Deixa un comentari