Publicat el 14/02/2023

Per què has de pujar més escales diàriament?

 

Pujar i baixar escales té repercussions molt positives en la salut de qui dedica diàriament uns minuts a aquesta pràctica.

 

Cada moviment compta per millorar la salut. Aquesta frase de l’OMS reconeix que totes les persones, independentment de la seva edat i les seves capacitats, poden ser físicament actives, i un hàbit tan senzill com és pujar escales i baixar-les té molts beneficis.

Fer servir les escales contribueix a tonificar els músculs de les cames i els glutis. A més, crema calories i, de retruc, com que ataca les cèl·lules grasses del teixit adipós, pujar escales ajuda la teva pell, perquè es disminueix la cel·lulitis i la pell de taronja en cuixes i abdomen.

Pujar escales millora la salut cardiovascular, ja que prevé factors de risc en reduir la pressió arterial i els nivells de colesterol en sang. A més, augmenta la resistència cardiorespiratòria, estimula la circulació i redueix el risc de sofrir diabetis de tipus 2.

Fer aquesta activitat durant set minuts redueix en un 38 % el risc de sofrir un atac de cor i millora l’absorció de calci, per la qual cosa disminueix el risc de sofrir osteoporosi i, en conseqüència, de tenir fractures d’ossos.

A més, fer exercici físic sempre és bo per a la ment, perquè s’alliberen endorfines i serotonines (hormones de la felicitat) i se sent un benestar emocional més gran. També ajuda a reduir l’estrès i fa augmentar l’autoestima, a més de millorar el rendiment i la concentració.

 

Consumer/eroski.com · AMIC

Deixa un comentari