Per què es pela la pell del nostre cos | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 06/09/2019

Les cèl·lules que componen la pell humana es desprenen i es regeneren de forma contínua. Aquesta descamació és un procés fisiològic, ja que forma part del procés maduratiu de la pell, que va canviant amb el temps i que és capaç de generar una de nova totalment renovada. No obstant això, quan la superfície cutània pateix una agressió, a conseqüència de la sequedat o d’una excessiva exposició al sol, poden desprendre’s grans grups cel·lulars simultàniament, generant l’aparició d’aquesta descamació laminar tan característica.

Tot i que l’exposició al sol de forma excessiva i sense prendre les mesures necessàries és un dels principals motius que la nostra dermis es peli, n’hi ha d’altres. Els més importants són els fenòmens meteorològics adversos, com la climatologia hivernal, l’ús excessiu de sabons irritants sobre la superfície cutània, el mateix procés d’envelliment, els efectes secundaris de determinats medicaments i problemes en la dermis com els èczemes o la psoriasi.

Per evitar que la pell es peli es recomana no exposar-se al sol a les hores centrals del dia, fer servir cremes amb factor de protecció 50, utilitzar barrets que ens protegeixin la cara, portar roba clara, estar a l’ombra el màxim temps possible i combatre la sequedat a la dermis amb cremes hidratants específiques.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari