Publicat el 17/09/2021

Les prestatgeries de les botigues i supermercats estan plenes de verdures i fruites amb unes formes i uns colors perfectes. Això és així perquè al llarg de tota la cadena alimentària molt vegetals han estat rebutjats per raons estètiques.

Aquesta enorme quantitat de fruita i verdura que es descarta pel seu aspecte és una de les principals fonts de malbaratament alimentari. Els experts alerten que cada any es desaprofiten uns 1300 milions de tones d’aliments a tot el món, i són les fruites i verdures els aliments que tenen les taxes de rebuig més altes.

S’ha pogut comprovar que per a una majoria de persones l’aspecte físic de la fruita i la verdura té una importància clau a l’hora de triar-la. Per això és fonamental estar ben informats i no deixar-nos enganyar per les aparences en el moment d’escollir aquests aliments. Un producte rebutjat per raons estètiques és igual de nutritiu que la resta. El seu gust i propietats no es veuen afectats per les seves particularitats quant a forma o color i són del tot comestibles.

Consumir fruites i verdures «lletges» no només hauria de ser una qüestió ètica, sinó també d’aprofitament de recursos. Cada compra que fem té una gran repercussió ecològica i social, de manera que les nostres eleccions són vitals.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari