Publicat el 05/04/2019

És molt possible que ja t’hagis fixat que des de fa alguns mesos circulen alguns vehicles que porten una matrícula blava. És una placa exactament igual que la resta, llevat que el fons és blau i els números i les lletres de color blanc. El motiu de la seva aparició és una nova Ordre Ministerial que estableix que tant taxis com VTC (Uber o Cabify) de fins a nou places hauran de portar aquesta placa blava a la part posterior, amb l’objectiu de fer més fàcil la seva identificació. Les matrícules del davant d’aquests cotxes seguiran sent com fins ara, amb el fons de color blanc i els caràcters de color negre.

Tot i que la nova ordre ministerial es va publicar al BOE el 31 de juliol passat i va entrar en vigor l’1 d’agost, els taxis i VTC matriculats abans d’aquesta data disposen d’un any per canviar la seva placa de matrícula posterior blanca per una de blava. La numeració de la matrícula no canvia, i el format de placa és exactament el mateix, amb l’excepció dels colors utilitzats.

El canvi té el seu origen en l’aprovació per unanimitat el 2016 de la Proposició no de Llei que insta el Govern, a petició dels col·lectius taxistes, a dur a terme les actuacions necessàries per modificar la normativa de trànsit relativa a les plaques de matrícula per tal de dotar d’un color específic (blau) el fons de les plaques de matrícula que portin instal·lats tots els vehicles autotaxis i els d’arrendament amb conductor.

Aquesta mesura no és exclusiva d’Espanya, ja que alguns països de la Unió Europea com Bèlgica, Holanda o Grècia ja compten amb aquestes matrícules diferencials. A més, altres països com el Regne Unit ha proposat altres mesures com la d’utilitzar matrícules de color verd per als vehicles elèctrics.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari