Publicat el 15/10/2017

Segons els experts, una dieta vegetariana o vegana pot aportar tots els nutrients necessaris per al nostre organisme menys un: la vitamina B12. No rebre quantitats suficients d’aquest nutrient pot provocar anèmia i altres problemes de salut. Però com que de forma natural només es troba en aliments d’origen animal, com la llet, els ous o la carn, els seguidors d’aquesta dieta han d’ingerir-la a través de suplements vitamínics.

Una nova alternativa podria ser l’ús diari d’una pasta dental ideada per la Societat Vegetariana Alemanya (VEBU, en les seves sigles en anglès) juntament amb la marca de cosmètics Sante. Aquest producte no només no porta cap component d’origen animal, sinó que a més subministra la quantitat necessària de B12 requerida per a un organisme saludable.

Un estudi publicat recentment a The American Journal of Clinical Nutrition ha mostrat els efectes d’aquesta pasta dental en 127 persones veganes d’entre 18 i 64 anys. Després de dotze setmanes utilitzant-la, els científics van comprovar que la quantitat de vitamina B12 en sang els havia augmentat un 50% de mitjana.

Aquesta pasta de dents encara no ha arribat als establiments del nostre territori, però es pot trobar a Amazon i en moltes botigues en línia de productes naturals.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari