Publicat el 28/11/2019

La maternitat és un moment intens per a la dona. Comporta canvis físics, hormonals i emocionals, que a vegades poden arribar a ocasionar disfuncions, la majoria d’elles previsibles i tractables amb osteopatia. Acompanyar la mare i el nadó durant el postpart és un dels objectius de l’osteopatia ginecològica i obstètrica. La nostra intervenció durant la recuperació postpart té en compte com es mouen les estructures que han tingut més rellevància durant l’embaràs i el part, revisant com és la mobilitat articular, com treballa la musculatura, com és el moviment diafragmàtic, valorant com es mou la columna, o palpant com és l’elasticitat de possibles cicatrius.

Tot això forma part d’un seguiment important per prevenir futures disfuncions, algunes d’elles existents i no dites. Quantes dones coneixeu que tenen incontinència urinària, incontinència fecal, dolor a les relacions sexuals, cicatrius que fan mal, o prolapses uterins? Malauradament és probable que tots en coneguem alguna, motiu pel qual em sembla imprescindible que sàpiguen que l’osteopatia pot ajudar-les.

A més, l’acompanyament de la dona es pot fer conjuntament amb l’acompanyament al nadó, treballant la mobilitat dels seus teixits i fent que el seu creixement es produeixi de forma correcta.

Així, us proposem un treball precís i respectuós amb el cos, que ajudarà a fer que mare i nadó estiguin en harmonia.

 

Cristina Domínguez Pera
Fisioterapeuta i osteòpata
www.osteopatiaparalamujer.com

Deixa un comentari