Publicat el 22/05/2018

És un guisat italià, originari de la zona de la Llombardia. ‘Ossobuco’ és el nom que correspon a la carn de la part inferior del turmell de la vedella o vaca, tallada a rodanxes amb l’os i el moll; carn molt tendra i gelatinosa, imprescindible per preparar el guisat homònim.

El tall queda rodó, i quan es cou, si es fa bé, a foc lent i sense presses, adquireix una textura molt melosa.

Per preparar aquest guisat, la carn s’ha de tallar en sentit transversal, a rodanxes gruixudes, i preferiblement amb l’embolcall tendinós que envolta el múscul per evitar que la peça es desfaci durant la cocció. També és important no treure l’os, ja que se serveix amb ell en el centre. A Itàlia es consumeix el moll de l’os, responsable del sabor tan característic i especial de l’ossobuco.

Tots sabem que la carn propera a l’os sol ser més melosa, i en aquest cas, com que hi tenim també una part del moll, el resultat és un plat per llepar-se els dits.

Tradicionalment, aquest guisat necessita dues hores de cocció i es cuina amb verdures, vi, brou i condimentat amb pela de llimona, all i julivert. Dues bones opcions per acompanyar-lo són un risotto lleuger o unes patates rostides o saltades.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari