Publicat el 22/12/2016

Es tracta d’un tractament revolucionari per eliminar ulleres i lents de contacte, un procés no quirúrgic que aconsegueix reduir la graduació de forma temporal modificant la curvatura corneal.
L’objectiu principal del tractament d’ortoqueratología o Orto-k és veure lliurement sense ulleres ni lents de contacte durant el dia.
Quins són els seus avantatges?
L’ortoqueratologia permet obtenir una bona visió sense necessitat de sotmetre’s a cirurgia, fent servir les lents únicament mentre es dorm. El tractament és reversible gràcies a l’estructura corneal, que és flexible, plàstica i modelable.
A més, fa possible el control de la miopia en nens o joves, ja que diversos estudis han22 mostrat una reducció en la progressió d’aquesta alteració ocular.
Té algun inconvenient?
La velocitat de reducció de la graduació d’un pacient varia en cada individu; per això, durant les primeres setmanes la visió podria no ser la més adequada. D’altra banda, el nombre de visites que s’han de realitzar és superior a la d’adaptació de lents de contacte convencionals.
Com funciona el tractament ortoqueratològic?
Consisteix a fer una fotografia tridimensional de la còrnia mitjançant un instrument d’alta precisió i a través d’un software informàtic amb què es calcula i dissenya la lent. A causa de la geometria específica de la superfície posterior de la lent, la còrnia és modificada durant la nit, i al cap d’uns dies no caldrà utilitzar cap mitjà de compensació òptica.

7d Visió

Deixa un comentari