Publicat el 23/06/2022

L’ortodòncia afavoreix la rehabilitació del somriure i potencia l’autoestima.

 

L’ atractiu facial té un paper clau en la interacció social de l’ésser humà, que contínuament busca ser acceptat dins del medi social on es desenvolupa, basant-se sovint en principis de bellesa que inclouen, entre d’altres, una aparença i una harmonia facial agradables. Això ha portat a un increment significatiu dels tractaments odontològics, sobretot pel que fa als pacients adults.

L’ortodòncia és la branca de l’odontologia que s’encarrega de l’estudi de les malposicions i maloclusions dentals, i la seva finalitat és retornar al pacient la funció estètica i masticatòria, a fi de millorar-ne el perfil facial i l’autoestima.

Els tractaments d’ ortodòncia actuals no són únicament per a infants i adolescents; antigament existia la idea errònia que només es podia aplicar una ortodòncia a pacients joves. Aquesta creença, però, ha anat desapareixent a partir dels múltiples estudis en adults que van demostrar que els processos de reabsorció i aposició òssia en els teixits de suport dental es produeixen al llarg de la vida. Actualment el nombre d´adults amb ortodòncia continua en augment, i l’època en què l’ortodòncia es considerava només per a nens ha quedat definitivament enrere.

L’ortodòncia s’ha convertit en un tractament que afavoreix la rehabilitació del somriure i un augment en el nivell de seguretat i confiança del pacient, que són dos factors importants que intgren i potencien l’autoestima.

 

Clíniques DENTAL STAR
Servei d’ortodòncia

Deixa un comentari