Publicat el 25/10/2019

Si tens molts llibres i poc espai potser és hora de posar una mica d’ordre i, al mateix temps, crear harmonia visual a la teva biblioteca sigui quina sigui la seva grandària. Hi ha diverses maneres de fer-ho, només cal que trobis la teva:

Per ordre alfabètic
Un dels mètodes de classificació més pràctics consisteix a ordenar els llibres de manera alfabètica pel cognom de l’autor o pel títol, separant els de ficció dels de no ficció.

Per gèneres i temàtiques
Es tracta de separar novel·la, reculls de relats, còmic, poesia i teatre dins de la ficció; i la resta de temàtiques com assaig, biografies, guies de viatge, manuals de cuina, etc., en la categoria de no ficció. Si tens molts títols d’un gènere, per exemple novel·les, pots aplicar l’ordre per autor seguint el mètode anterior.

Per col·leccions
Si en tens queda estètic i ben organitzat. La pega és que t’obliga a memoritzar els títols de cada col·lecció i dificulta localitzar un llibre. D’altra banda, és molt útil tenir agrupats tots els llibres de consulta com atles, diccionaris, manuals o guies en una mateixa secció.

Per grandària
Has de fer-ho d’esquerra a dreta col·locant els llibres de més alt a més petit, ben rectes perquè no es deformin.

Per color
Ideal per als amants de l’estètica i els que tenen poca capacitat per recordar noms i títols però bona memòria visual. A més, permet veure els llibres separats per editorials. Aquest sistema és la simbiosi perfecta entre lectura i decoració.

Un cop ordenats, és el moment de donar un toc d’estil i disseny a la biblioteca:

Identifica
Diferencia cada tema o gènere amb adhesius de colors, cintes de tela de diverses tonalitats o símbols escrits com una lletra: ‘M’ per a misteri, ‘B’ per a biografies, ‘C’ per a còmics, etc.

Decora
Les prestatgeries massa plenes recarreguen l’espai; alleugereix la teva biblioteca introduint elements decoratius. Afegeix tocs de color amb peces especials que hagis dut dels teus viatges i no oblidis incloure alguna planta o flors.

Crea
Actualment és molt comú veure prestatgeries en forma d’escala, triangulars o construïdes amb palets. Aquests tipus de mobles et permetran dissenyar espais únics i originals per exhibir els teus llibres aprofitant al màxim els espais.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari